Deltagere

Supersilent

er en trio bestående av Arve Henriksen, Helge Sten og Ståle Storløkken. Siden debutkonserten på Nattjazz i Bergen i 1997 har de gitt ut 13 internasjonalt anerkjente album på Rune Grammofon, hver av dem numerisk titulert. I år feirer de 20 år med improviserte elektroakustiske lydlandskap, fra jazz til støy.

Trondheim Sinfonietta

er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt. Ensemblet ble startet i 1998 av musikere med tilhold i Trondheim Symfoniorkester og Luftforsvarets musikkorps.Ensemblets viktigste målsetting er å framføre samtidsmusikk og musikk fra det 20. og 21. århundre, men medvirker også mer tradisjonelle sammenhenger. Ensemblet har en fleksibel og varierende besetning bestående av profesjonelle musikere fra hovedsaklig Trøndelagsregionen.

Singers from Trondheim Voices

består av noen av landets beste improviserende vokalister. Et nyskapende ensemble som har etablert seg innenfor vokalbasert og improvisert musikk, som utvider det tradisjonelle konsertformatet, og som leter etter nye former av musikk i interaksjonen mellom vokalistene, publikum, omgivelsen og ny teknologi.

Nidaros Domkor

Nidaros domkor er et av landets fremste kirkekor. Med sin unike posisjon som domkor i Trondheim har koret høy beredskap ved nasjonale begivenheter, i Nidarosdomens gudstjenesteliv og Olavsfestdagene. Koret holder flere konserter årlig i Nidarosdomen, og representerer jevnlig domkirken og byen utenbys og utenlands, under stødig ledelse av domkantor Karen Haugom Olsen.

Andreas Bergsland

er førsteamanuensis og studieprogramleder for musikkteknologi ved NTNU Institutt for musikk. Han er utdannet ved NTNU med hovedfag i musikkvitenskap (1999) og PhD i musikkteknologi (2010).  Interessene hans strekker seg fra elektroakustisk musikk til komposisjon, lyddesign, live elektronikk og multimediale installasjoner.

Ellen Lindquist

er en amerikansk komponist og pianist. Hennes verk strekker seg fra soloverk til kammermusikk, kor- og orkesterstykker og har blitt fremført verden rundt. Hennes komposisjoner krysser ofte grenser mellom musikk, dans, teater, poesi og performancekunst. Hun har undervist både på Stony Brook University i New York, og som førsteamanuensis på NTNU Institutt for musikk.

Espen Aalberg

er en jazzmusiker og trommeslager fra Trondheim, kjent fra band som The Core og Shagma. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø og Jazzlinja i Trondheim, og medvirker som klassisk slagverker i Trondheim Symfoniorkester og Trondheim Sinfonietta.

Frank Ekeberg

er en lydkunstner og forsker med bakgrunn fra NTNU, Mills College i Oakland og en doktorgrad i elektroakustisk komposisjon ved City University i London. I sitt arbeid befatter han seg med tematikk som økologi, tid, rom og forandring, og benytter seg nesten utelukkende av naturlige lyder som kildemateriale.

Helge Sten

er en norsk musker og produsent, best kjent under artistnavnet Deathprod. Han lager musikk i skjæringspunktet mellom støy, jazz, samtidsmusikk, elektronisk musikk og rock, og blir ofte omtalt som støykunstner. I tillegg til å være fast medlem i Supersilent har han også mikset, produsert og spilt på plater med bl.a. Motorpsycho, Susanna Wallumrød og Arve Henriksen.

Hild Borchgrevink

er musikkritiker, skribent og oversetter ved siden av egen kunstnerisk praksis. Hun har mastergrad i kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo og har før det studert musikkvitenskap og komposisjon i Oslo, skapende skriving ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og performativ kritikk ved SKH i Stockholm. Hun er aktiv som anmelder i Dagsavisen og har lang erfaring som konsertarrangør av ny musikk. Hun arbeider med en master i musikkvitenskap om komponisten Gérard Grisey.

Hilmar Thordarson

er en komponist med bakgrunn fra Reykjavik College of Music, California Institute of the Arts og Yale School of Music. Han er opptatt av å forske og eksperimentere med ulike muligheter som ny teknologi tilbyr i komposisjon og fremførelse. Hans arbeid spenner fra interaktive stykker for solo instrumenter til symfoniske orkesterverk. Thordarson er stipendiat ved Institutt for musikk ved NTNU.

Jana Winderen

Jana Winderen er en lydkunstner fra Bodø, med utdanning fra Fine Arts ved Goldsmiths, London. Hun er for tiden aktuell med lydinstallasjonen "Rats - secret soundscapes of the city" på Munchmuseet. Hennes verk befatter seg ofte om fremmede og skjulte verdener og hvordan disse kan komme til uttrykk.

Kyrre Laastad

er musiker, produsent og aktiv innenfor et mangfold av musikalske sjangre og situasjoner. Han er kjent som trommeslager og perkusjonist i bandet Snøskred og med artisten Jenny Hval, og har også opptrådt med Trondheim Jazzorkester. I tillegg er han aktiv leder for nyMusikk Trondheim.

Lasse Marhaug

har siden starten av 90 tallet markert seg som en av de mest aktive i den norske støyscenen. Han er kjent for sine utgivelser innenfor støymusikk, jazz og metall, og samarbeid med blant annet Maja Ratkje, Sunn O))) og Jenny Hval. Han driver plateselskapene Pica Disk og Prisma Records, samt bokforlaget Marhaug Forlag.

Lasse Thoresen

er en norsk komponist og professor ved Norges Musikkhøgskole. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Oslo og har siden undervist og forsket innen elektrofoni, sonologi og komposisjon. Hans fremstøt innenfor spektral og mikrotonal musikk har vært retningsvisende i norsk sammenheng, og er mottager av blant annet prisen for Årets verk fra Norsk Komponistforening, Edvard-prisen og Nordisk råds musikkpris.

Lee Patterson

er en lydkunstner fra Manchester som er opptatt av omgivelsens egenlyd, og hvordan lytteren oppfatter denne. Han jobber primært med improvisert musikk, feltopptak, lydspor til film og lydinstallasjoner. Hans uortodokse tilnærming til å skape lyd har ført til samarbeid med et høyt antall internasjonalt kjente kunstnere og musikere.

Ståle Storløkken

er en norsk jazzmusiker (keyboard, orgel og piano) og komponist, mest kjent for sine elektroniske lydlandskap. Han er opprinnelig utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og har siden samarbeidet med blant annet Terje Rypdal, BigBang og Motorpsycho. Videre figurerer han også som fast medlem i gruppene Supersilent, Elephant9, BOL og Humcrush.

Trine Knutsen

er musiker og ansatt som førsteamanuensis ved NTNU Institutt for musikk, hvor hun også har jobbet som instituttleder fra 2009 til 2015. Som fløytist er hun stadig aktiv som solist og ensemblemusiker i TrondheimSolistene, Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta og Trondheim Jazzorkester, og har jobbet med komponister som Kaija Saariaho, Luciano Berio og Peter Maxwell-Davies.

Njål Ølnes

har bakgrunn som jazzsaxofonist og engasjert pedagog på jazzfeltet. For tiden er han postdoktor ved jazzlinja på NTNU Institutt for musikk, og forsker på sammenhengen mellom improvisert samspill og det kollektive minnet. Ølnes er ansvarlig for forskningskonsertene i regi av instituttet samt symposiet The Virtuoso Listener.

Michael Duch

er født og oppvokst i Trondheim, spiller kontrabass og er førsteamanuensis på NTNU Institutt for musikk. Han har forsket på improvisasjonsbasert eksperimentell musikk, spilt solokonserter i blant annet Norge, Sverige, Reykjavik, Madrid og London, og opptrådt med band / ensembler som En En En og LEMUR. Duch er sammen med Njål Ølnes og Sigurd Saue ansvarlig for symposiet The Virtuoso Listener.

Sigurd Saue

er førsteamanuensis i musikkteknologi ved NTNU Institutt for musikk. Han har bakgrunn som datautvikler innenfor elektronisk kunst, akustikk og musikk, og har jobbet med alt fra teater til lydinstallasjoner, samt samarbeid med blant annet Arne Nordheim. Sammen med Njål Ølnes og Michael Duch er han medarrangør av symposiet The Virtuoso Listener.