Dokkhuset: Temadag om lytting

Dørene åpner 09:45.

10:00 - 12:00

  • Lytting som arkitektur med Helge Sten og Kyrre Laastad

Helge Sten, best kjent under artistnavnet Deathprod, er en norsk musiker og produsent. Han har blitt kjent for produksjoner i skjæringspunktet mellom støy, jazz, samtidsmusikk, elektronisk musikk og rock, samt sin aktive rolle i Supersilent og samarbeid med Motorpsycho. I samtale med musiker Kyrre Laastad (Snøskred, Jenny Hval, Trondheim Jazzorkester) går han nærmere inn på temaet lytting som arkitektur.

  • ​​​​Lytting i naturen med Lee Patterson og Jana Winderen

Lee Patterson og Jana Winderen inviterer til samtale rundt temaet lytting og natur. Begge har blant annet jobbet med å utvikle ulike måter å ta opp undervannslyd på. Hva er forskjellen på å ta opp og lytte til lyder i ferskvann kontra saltvann er et av flere spørsmål som blir stilt og forhåpentligvis svart på her.

– lunsjpause –

12:45 - 14:00

  • Lytting og te-smaking med Lasse Marhaug

Musiker og komponist Lasse Marhaug vil i samtale med Michael Duch snakke om lytting og te-smaking, og hva dette har til felles. Kanskje blir det til og med en smaksprøve?

  • Four Bass Violins (Lasse Marhaug, Michael Duch, Trondheim Bassorkester)

Vi runder av formiddagen med konsert, der Lasse Marhaug og Michael Duch presenterer Four Bass Violins, dedikert til Tony Conrad. Stykket er et kvadrafonisk verk for fire eller flere høyttalere og kontrabasser. I tillegg til Marhaug og Duch vil Trondheim Bassorkester være med å fremføre verket.